Trampoline kopen

In of boven de grond?


In de grond

U kunt er voor kiezen om de trampoline in te graven in de grond. Dit heeft als voordeel dat de trampoline zich dicht bij de grond bevindt. Op deze manier is de trampoline veiliger in gebruik. Wanneer de trampoline op de juiste manier is ingegraven steekt deze slechts 20 cm boven de grond uit. Een bijkomend voordeel hiervan is het feit dat de trampoline minder zal opvallen in uw tuin.

+ Zeer veilig
+ Oogt subtiel en neemt geen zicht weg
+ Eenvoudig in te graven
- Dient ingegraven te worden
- Lastig te verplaatsen

Boven de grond

Het grootste voordeel van een trampoline boven de grond is dat de trampoline te allen tijde te verplaatsen is, waardoor u de trampoline bijvoorbeeld in het winterseizoen kunt opbergen om te beschermen tegen de kou en neerslag. Daarnaast hoeft u de trampoline niet in te graven, waardoor de tuin intact blijft en uzelf enige inspanning bespaart blijft.

+ Te allen tijde te verplaatsen
+ Gebruiksvriendelijk
+ Geen gat graven
- Veiligheidsnet noodzakelijk voor optimale veiligheid
- Zonder veiligheidsnet minder veilig dan trampoline in de grond

Belangrijke kenmerken

Draagvermogen

Het draagvermogen van een trampoline is heel belangrijk, vanzelfsprekend hebben grotere trampolines een groter draagvermogen. Er wordt gesproken van een grote trampoline wanneer deze een diameter van minimaal 244 cm heeft. Kleinere trampolines hebben vaak een maximaal draagvermogen van maximaal 100 kg, terwijl trampolines vanaf 244 cm een gewicht tot 180 kg aankunnen.

Frame

Een frame dient de complete constructie van een trampoline te ondersteunenl, hierdoor is een frame dan ook erg belangrijk. De meeste trampolines zijn standaard uitgerust met stevig stalen frames voorzien van verbindingspinnen wat voor extra veiligheid zorgt. Ook is de montage belangrijk om naar te kijken, dit wisselt vaak per merk en is handig om voor uzelf uit te zoeken, niet iedereen is natuurlijk even handig;)

Afdekrand

De afdekrand van de trampoline beschermt zowel de gebruiker als de springveren. Belangrijk is dat de afdekrand gemaakt is van een stevig, duurzaam materiaal dat een lange levensduur heeft. Wij raden aan om met kleine kinderen een zo hoog en brede rand mogelijk te nemen, dit geeft betere bescherming voor kinderen die vaak vallen. Hoe dikker en breder de afdekrand, des te veiliger de trampoline is.

Springveren

De kwaliteit van de springveren is belangrijk voor de beste springervaring. Hoe sterker de springveren, des te beter de balans tussen kracht en soepelheid. Wilt u de trampolines met de beste springveren die er te krijgen zijn? Kies dan voor een trampoline uit de BERG Elite+ serie. Voor kleine kinderen raden wij aan om voor elastieken te gaan in plaats van springveren, dit zorgt voor extra demping en een zachtere landing.

Meest gangbare maten

Vierkante trampoline

Meest gangbare maten:

Extra veiligheid

Het belang van een veiligheidsnet

Wat is een veiligheidsnet?
Een veiligheidsnet (ook wel safety net) zorgt ervoor dat uw kinderen niet van de trampoline kunnen vallen. Het veiligheidsnet werkt als een soort opvangnet wanneer uw kinderen van de trampoline af dreigen te vallen. Een veiligheidsnet voorkomt dat kinderen van de trampoline vallen en voorkomt hierdoor verwondingen. Een veiligheidsnet is vaak heel gemakkelijk te installeren.

Wanneer is een veiligheidsnet verplicht?
Sinds 2015 is het verplicht om een veiligheidsnet te gebruiken bij een bovengrondse trampoline. Bijna alle trampolines boven de grond worden daarom standaard verkocht met een veiligheidsnet.

Bij Inground trampolines is het niet verplicht om een veiligheidsnet aan te schaffen, omdat deze trampolines vaak slechts enkele centimeters boven de grond uitsteken. U kunt voor dit type trampolines echter ook altijd nog een extra veiligheidsnet installeren om te voorkomen dat uw kindje pijnlijk op de grond terecht komt.

Accessoires

Beschermhoes

Tijdens het herfst- en winterseizoen wordt de trampoline hoogst waarschijnlijk niet in gebruik genomen, waardoor het handig kan zijn om een beschermhoes aan te schaffen. Een beschermhoes zorgt ervoor dat uw trampoline in een topconditie blijft en dat deze niet wordt aangetast door regen, sneeuw en wind.

Beschermrand

Een beschermrand zorgt er voor dat de veren beschermd zijn en dat uw kindje niet te hard kan landen op de veren of de rand. Trampolines worden standaard geleverd met een beschermrand. Alleen een beschermrand kan natuurlijk altijd beschadigd raken of toe zijn aan vervanging, ga dan voor een vervangende beschermrand!

Framenet

Een framenet verhoogt de veiligheid van uw trampoline nét nog even iets meer. het zorgt er namelijk voor dat er geen kinderen of huisdieren onder de trampoline kunnen kruipen, waardoor ongelukken worden voorkomen. Een framenet laat uw kinderen met een gerust hart lekker buiten spelen.

Professioneel gebruik

Wat is een AIB-vincotte?

Trampolines die zijn gekeurd met een AIB-Vincotte voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Het AIB/Vinçotte is een onafhankelijk instituut dat speeltoestellen test die zich in een openbare ruimte bevinden. Trampolines die zijn gekeurd met dit kwaliteitszegel mogen dus op openbare terreinen zoals schoolpleinen, kinderopvangcentra en campings worden geplaatst.

Ons assortiment professionele trampolines

Op trampolinezaak vindt u een breed assortiment trampolines dat geschikt is voor professioneel gebruik. U kunt bij ons kiezen uit de BERG Elite serie of de Avyna Pro-line serie. Beide series zijn gekeurd met de AIB-Vincotte kwaliteitszegel. De series professionele trampolines op Trampolinezaak bestaan uit zowel ronde als rechthoekige trampolines, zodat u altijd een geschikte trampoline voor uw terrein kunt vinden.

Onze topmerken

BERG

De trampolines van het Nederlandse merk BERG kenmerken zich door het ultieme springcomfort, de hoge duurzaamheid en de strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. De trampolines van BERG zijn van hoogwaardige kwaliteit en garanderen uw kindje van jarenlang (veilig) speelplezier.

EXIT Toys

EXIT Toys is een grote fabrikant van diverse soorten buitenspeelgoed, dat kinderen stimuleert om meer naar buiten te gaan. Veiligheid van het kind staat hierbij voorop. De trampolines van EXIT Toys zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn verkrijgbaar in diverse mooie kleuren.

Salta

Ook Salta is een merk van Nederlandse bodem dat zich op de kaart heeft weten als een toonaangevende speler op het gebied van trampolines. Salta heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame en kwalitatief hoogwaardige trampolines en biedt dan ook een ruim assortiment innovatieve trampolines met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Etan

Sinds 1988 produceert Etan hoogstaande kwaliteit trampolines en inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een van de grootste spelers van Europa. Veiligheid, goede kwaliteit en natuurlijk plezier staan bij Etan centraal; ''Fun you can trust''. Op deze manier kan uw kind veilig spelen. Etan kiest voor het gebruik van duurzame materialen en iedere trampoline heeft een mooie afwerking.

Avyna

De trampolines van Avina zijn sinds 1999 op de markt te verkrijgen. Avyna staat voor kwaliteit, innovatie en veiligheid. Daarnaast zorgen zij niet alleen voor topkwaliteit, maar ook voor een veilige werkomgeving voor hun werknemers. De producten worden uitvoerig getest en verbeterd en door de langdurige garantie kunt u zeker vertrouwen op Avyna.

Prijsklassen

Budget (tot € 300)

Zoekt u een goedkope trampoline en wilt u niet teveel geld spenderen? Kies dan voor een mini trampoline of fitness trampoline van Avyna. Wilt u ondanks een beperkt budget toch een trampoline van zeer goede kwaliteit? Kijk dan eens bij de BERG Favorit 270, welke ingegraven kan worden. Ook EXIT Toys heeft met de InTerra een betaalbare serie trampolines van hoge kwaliteit.

Voordelige keus (€ 300 - € 850)

De BERG Champion serie bestaat uit trampolines die kwalitatief zeer sterk zijn, maar toch betaalbaar blijven. De Champion serie valt qua kwaliteit en prijsklasse precies tussen de goedkoopste en duurste trampolines van BERG in. Hiermee heeft u dus een prijsbewuste keuze en is uw kind goed beschermd tijdens het springen.

Exclusief (€ 850+)

Zoekt u enkel naar de allerbeste trampolines? Kies dan voor een trampoline uit de Elite+ serie van BERG. Deze trampolines zijn de allerbeste in hun soort. Met het beste frame, springveren en optimale bescherming zijn dit absoluut de beste trampolines.Best verkochte trampolines