Advies trampoline ingraven

Waarom de trampoline ingraven?

Voordelen

Het ingraven van een trampoline brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Hieronder hebben wij de voordelen voor u op een rijtje gezet, zodat u hier een duidelijk overzicht van heeft.

+ Een lager instapniveau, waardoor uw kindje makkelijker de trampoline kan beklimmen.
+ Er kan niets onder de trampoline komen zoals kinderen, huisdieren en spullen
+ Mocht uw kindje onverhoopt van de trampoline vallen, dan is dit van veel lagere hoogte.
+ De trampoline staat mooier doordat deze meer aan het zicht wordt onttrokken.
+ De trampoline is een stuk veiliger en een veiligheidsnet is dan ook niet per se nodig.
+ Een ingegraven trampoline nodig meer uit om te springen dan een bovengrondse trampoline.
+ Strakkere afwerking van uw tuin.

Nadelen

Een trampoline ingraven staat erg mooi in uw tuin, maar hier zijn echter ook enkele nadelen aan verbonden. Deze nadelen vindt u hieronder in een kort overzicht.

- Er moet een grote, diep kuil worden gegraven waar wellicht een graafmachine voor nodig is.
- De grond moet worden afgevoerd, hiervoor moet een container worden gehuurd.
- Het frame en het zeil van een inground trampoline slijten sneller.
- Onderdelen zijn gevoeliger voor beschadiging en moeten dus eerder worden vervangen.
- Er is minder luchtverplaatsing onder de trampoline, waardoor sprongen gedempt worden.
- Wanneer u de trampoline besluit weg te doen, blijft er een groot gat achter.
- Een inground trampoline vermoeilijkt het grasmaaien.

Berekenen Afmetingen

Hoe groter de trampoline, hoe dieper de kuil

Wanneer u de grootte van de kuil gaat bereken, zijn er een aantal dingen die u in acht moet nemen. Zo maakt u met een grotere trampoline grotere sprongen. Dit betekent dat het doek verder inveert en de kuil dus ook dieper moet worden gegraven. Houdt er daarnaast rekening mee dat een trampoline ongeveer 20 cm boven de grond uit moet steken. Dit wordt gedaan zodat de lucht onder de trampoline vrij kan bewegen. Kan dit niet, dan wordt de trampoline vacuüm gezogen, waardoor de sprongen worden gedempt.

Er zijn speciale trampolines die volledig in de grond kunnen worden ingegraven. Hierbij is het niet nodig dat deze 20 cm boven de grond uitsteken.

Bent u van plan de trampoline in te gaan graven, maar heeft u geen idee hoe diep de kuil precies moet zijn? Neem dan een kijkje in het overzicht hiernaast om te zien hoe diep uw kuil ongeveer moet zijn. Zoals u op de afbeelding kunt zien hoeft niet de hele kuil in deze diepte uit te worden gegraven, maar enkel het diepste punt.

Bekijk hier direct alle trampolines die geschikt zijn om in te graven

Overzicht dieptes kuil

Rond

Rechthoekig

Diameter trampoline

Diepte kuil

Afmetingen

Diepte kuil

180 - 200 cm

30 cm

190 - 280 cm

40 cm

244 - 270 cm

50 cm

215 - 330 cm

65 - 75 cm

270 - 430 cm

75 - 80 cm

> 330 cm

80 cm

Extra veiligheid

Veiligheidsaccessoires

Bij een ingegraven trampoline is het niet verplicht om een veiligheidsnet te plaatsen. Toch willen wij benadrukken dat u het gebruik van een veiligheidsnet niet moet onderschatten. Ondanks het feit dat een ingegraven trampoline lager wordt geplaatst, kan een kind alsnog hard langs de trampoline vallen. Door middel van een veiligheidsnet wordt dit probleem voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat u altijd een dikke beschermrand over de veren van uw trampoline heeft liggen. Dit voorkomt dat uw kindje met zijn of haar voetjes in de velgen van de trampoline komt. Via onderstaande button vindt u ons volledige assortiment veiligheidsaccessoires.

Valzone

Om de valzone rondom de trampoline zo veilig mogelijk te maken, zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat u minimaal 1.5 meter vrije ruimte rondom uw trampoline houdt. Het is het veiligst als deze oppervlakte wordt bedekt met gras of rubberen tegels, zodat uw kind bij een eventuele val op een zachte ondergrond terecht komt. Wij raden u ten zeerste af om beton, muurtjes of andere harde materialen naast uw ingegraven trampoline te plaatsen. Wilt u de trampoline toch graag afschermen? Plaats dan een heg rondom de beschermrand van de trampoline.

Onze merken

EXIT Toys

De trampolines van EXIT Toys kenmerken zich door de hoge kwaliteit op het gebied van veiligheid. De trampolines voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en worden geleverd met een dikke beschermrand. Het merk geeft daarnaast de mogelijkheid om te kiezen voor extra veiligheidsaccessoires, zodat u uw kindje met een gerust hart kunt laten springen.

BERG

BERG is een merk van Nederlandse bodem dat bekend staat om haar trampolines met een ultiem springcomfort. De trampolines zijn van hoogwaardige kwaliteit en gaan hierdoor jarenlang mee. Zo kan uw kindje jarenlang blijven genieten van de trampoline. De trampolines van BERG voldoen aan alle wettelijk gestelde kwaliteit- en veiligheidseisen.

Etan

Etan is één van de grootste spelers op de Europese markt op het gebied van trampolines. Etan levert echte kwaliteitsproducten die er niet alleen voor zorgen dat uw kindje urenlang speelplezier beleeft, maar die er ook voor zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Etan heeft een uitgebreide collectie inground trampolines.

Salta

Salta is een populair merk voor trampolines in Nederland. Dit komt doordat de trampolines van Salta worden ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en kwaliteit. Zo is iedere trampoline voorzien van een extra brede en dikke beschermrand. Salta biedt dan ook een ruim assortiment innovatieve trampolines met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Een greep uit ons assortiment:

-