Alles over Berg

Waarom BERG Trampolines?

BERG in het kort

Speelgoedmerk BERG staat bekend om haar hoge kwaliteit skelters en trampolines. Het Nederlandse merk is opgericht in 1985 en heeft zich op de kaart weten te zetten als een belangrijke speler op het gebied van trampolines. Alle producten van BERG worden zelf door de medewerkers ontworpen en ontwikkeld en worden onderworpen aan tests onder extreme omstandigheden. Onderstaande kernwaarden staan hierbij centraal.

Ook wordt er veel rekening gehouden met duurzaamheid bij de productie en ontwikkeling van de producten. Zo doet BERG haar best om zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren, door aandacht te schenken aan het beperken van lak en kunststof. De restmaterialen worden uiteraard zoveel mogelijk gerecycled.

Veiligheid

Veiligheid is de nummer 1 kernwaarde bij BERG. De trampolines worden dan ook uitvoerig getest alvorens deze op de markt verschijnen. Alle BERG trampolines zijn stuk voor stuk voorzien van een speciale afdekrand die de veren en het stalen frame op een veilige manier afschermen. Daarnaast is het frame in zijn geheel voorzien van sterke verbindingspinnen, waarmee alle losse onderdelen in één keer aan elkaar worden verbonden. Ook heeft BERG een brede collectie accessoires met bijvoorbeeld veiligheidsnetten. Dit zorgt ervoor dat u uw kindje met een goed gevoel op de trampoline kunt laten springen, zonder bang te hoeven zijn dat uw kindje zich bezeert.

Kwaliteit

Een andere kernwaarde van BERG is de kernwaarde kwaliteit. BERG gelooft dat buitenspeelgoed jarenlang mee moet gaan om er optimaal van te kunnen genieten. Daarom worden de trampolines van BERG gemaakt van materialen van hoogwaardige kwaliteit. Dit is terug te zien in diverse eigenschappen, zoals de dikke stalen frames, de zorgvuldig gekozen afdekrand en de stevige veren met een ultiem springcomfort. De trampolines zijn sterk, degelijk en kunnen zeker wel tegen een stootje. De trampolines voldoen uiteraard aan de wettelijk gestelde kwaliteitseisen, waardoor u uw kindje zonder zorgen kunt laten genieten van de BERG trampolines.

Fun

De derde kernwaarde van Berg is de kernwaarde: 'Fun'. Alle BERG trampolines worden uitvoerig getest door een speciaal kinder testpanel om zo tot een trampoline te komen die de 'perfecte sprong' creëert. Om jarenlang speelplezier te kunnen garanderen, heeft BERG ook een aantal leuke accessoires in haar assortiment opgenomen, zodat het trampolinespringen nog leuker wordt. Zo heeft BERG bijvoorbeeld een speciaal Tattoo springdoek spel dat uw kind met vriendjes of vriendinnetjes kan spelen. Leuk voor de hele familie!

De modellen

BERG Elite

De BERG Elite serie is de beste serie trampolines die BERG in haar assortiment heeft opgenomen. Deze serie bestaat uit trampolines die net als de Champion serie gebruik maken van TWINSPRING Gold veren. Deze veren zijn volledig gegalvaniseerd, zowel van binnen als van buiten en zorgen voor een extra soepel springcomfort. Het verschil met de Champion serie is echter dat de Elite serie een nog betere beschermrand heeft.

- TWINSPRING Gold Veren

- Afdekrand: 30 mm

- Frameconstructie T-Section: 8 poten

+ Inground & bovengronds beschikbaar

+ Volledig gegalvaniseerde veren

+ Gegalvaniseerd en gepoedercoat frame

+ AirFlow springdoek voor minder weerstand

+ Extra dikke beschemrand

BERG Favorit

De BERG Favorit trampolines zijn voorzien van GOLDSPRING Solo veren. Deze soepele veren zijn volledig gegalvaniseerd en zorgen voor een uitstekend springcomfort.De dikke afdekrand biedt een goede bescherming tijdens het springen. De frameconstructie met 8 poten zorgt voor stabiliteit en is dikker dan de frameconstructie van de BERG Talent. Het is mogelijk om veiligheidsnetten bij dit type model te bestellen.

- Goldspring Solo Veren

- Afdekrand: 20 mm

- Frameconstructie Regular: 8 poten

+ Inground & bovengronds beschikbaar

+ Volledig gegalvaniseerde veren

+ Gegalvaniseerd en roestbestendig frame

- Niet in rechthoekige vorm beschikbaar


BERG Champion

De Champion serie van BERG bestaat uit een aantal grote trampolines van hoogwaardige kwaliteit. De trampolines uit deze serie beschikken over TWINSPRING Gold veren die zijn voorzien van een roestbestendige zinklaag. De veren hebben verder als voordeel dat ze ervoor zorgen dat u of uw kindje extra soepel kan springen. Ook is deze trampoline voorzien van een dikke afdekrand en een zeer stevige frameconstructie voor een optimale stabiliteit.

- TWINSPRING Gold Veren

- Afdekrand: 30 mm

- Frameconstructie Heavy: 8 poten

+ Inground & bovengronds beschikbaar

+ Volledig gegalvaniseerde veren

+ Gegalvaniseerd en gepoedercoat frame

+ AirFlow springdoek voor minder weerstand

+ Extra dikke beschermrand

Verschil tussen de veren

Goldspring Talent/Solo Veren

De Goldspring Talent/Solo Veer is een degelijke veer die zowel van binnen als van buiten volledig gegalvaniseerd is. Deze soepele veer zorgt voor een goed springcomfort en is bovendien gemakkelijk te installeren. De veer heeft verder een solo constructie waardoor deze goed springt, maar minder soepel zal springen dan bijvoorbeeld een trampoline met Twinspring Gold veren. De Goldspring Talent/Solo veren worden gebruikt bij de BERG Talent en BERG Favorit modellen.

Twinspring Gold Veren

De Twinspring Gold veer is een lange veer die zowel van binnen als buiten volledig gegalvaniseerd is. De veer is daarnaast voorzien van een roestbestendige zinklaag die ervoor zorgt dat de veer een lange tijd zijn goede kwaliteit behoudt. Springen op een trampoline met een Twinspring Gold veer is een stuk soepeler dan springen op een trampoline met Goldspring Solo veren, omdat deze een tweedubbele constructie heeft. Alleen de BERG Champion en BERG Elite modellen zijn voorzien van de Twinspring Gold veren.

BERG AirFlow springdoek

Minder weerstand dankzij het BERG AirFlow springdoek

De BERG Champion trampolines en de BERG Elite trampolines zijn uitgerust met een exclusief springdoek dat is voorzien van een speciale AirFlow techniek. Deze techniek houdt in dat het springdoek circa 50% meer luchtdoorlatend is ten opzichte van een standaard springdoek, wat resulteert in minder luchtweerstand op de springmat tijdens het springen. Hierdoor ervaart u niet alleen meer springcomfort, ook zorgt dit ervoor dat u op een AirFlow springdoek nog hoger springt dan op een standaard trampoline. Perfect voor mensen die alles uit hun springervaring willen halen!

Let op: het AirFlow springdoek is exclusief leverbaar op de BERG Elite en BERG Champion trampolines

Plaatsing van de trampoline

Inground trampolines

Een inground trampoline is een trampoline die is ingegraven in de grond. Het ingraven van u trampoline heeft meerdere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld veiliger. Wanneer kinderen langs de trampoline vallen is dit van een beduidend minder hoge hoogte, dan wanneer de trampoline boven de grond wordt gebouwd. Dit zorgt ervoor dat veiligheidsnetten minder snel nodig zijn. Daarnaast kunnen er geen spullen of kinderen meer onder de trampoline komen én zorgt het bovendien voor een mooiere afwerking van uw tuin.

Wanneer u besluit om uw trampoline in te graven zijn er aantal dingen waar u rekening mee moet houden. De trampoline mag bijvoorbeeld nooit gelijk met de grond worden geplaatst. Zorg ervoor dat de trampoline circa 15 tot 20 cm boven de grond uit blijft steken, zodat de lucht kan ontsnappen. Dit voorkomt demping, verhoogt het springcomfort en zorgt er bovendien voor dat de trampoline minder snel slijt.

Trampolines boven de grond

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een trampoline boven de grond te plaatsen. Een trampoline boven de grond plaatsen heeft een aantal voordelen ten opzichte van een trampoline die in de grond wordt geplaatst. Zo bespaart u bijvoorbeeld op de kosten die u normaal gesproken moet maken om een gat te graven in uw tuin en hoeft uw tuin dus ook minder drastisch aan te hoeven worden gepast. Daarnaast is een trampoline boven de grond ook een stuk makkelijker te verplaatsen. Hierdoor kan deze eenvoudig worden opgeborgen tijdens het winterseizoen.

Een nadeel van een trampoline die boven de grond wordt geplaatst is dat deze net wat minder veilig is dan een trampoline die in de grond wordt geplaatst. Wanneer uw kindje eventueel valt, dan is dit namelijk van grotere hoogte dan wanneer uw kind van een inground trampoline zou vallen. Wij raden daarom aan om gebruik te maken van veiligheidsnetten. Deze netten vangen uw kindje op wanneer deze dreigt te vallen.

Accessoires

Veiligheidsnetten

De veiligheidsnetten van BERG zorgen ervoor dat uw kindje gewoon veilig rond kan springen. Een veiligheidsnet dient als opvangnet en heeft hierdoor als voordeel dat uw kindje niet van de trampoline kan vallen. De veiligheidsnetten van BERG zijn eenvoudig te installeren en zijn van stevige kwaliteit. Via onderstaande button vindt u alle veiligheidsnetten van BERG die Trampolinezaak u aanbiedt.

Beschermranden

De beschermrand van een trampoline zorgt ervoor dat uw kindje niet tussen de veren van de trampoline kan komen. De beschermrand wordt doorgaans altijd bij een trampoline geleverd wanneer u deze nieuw aanschaft. Het kan echter altijd voorkomen dat de beschermrand van uw trampoline beschadigt raakt. BERG heeft daarom een grote collectie losse beschermranden in haar assortiment opgenomen.

Beschermhoezen

Het is altijd handig om een beschermhoes aan te schaffen, omdat deze uw trampoline kan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een beschermhoes komt zeker goed van pas wanneer u de trampoline een tijdje niet gebruikt of wanneer het niet het goede seizoen is om trampoline te springen. BERG heeft een aantal beschermhoezen in verschillende groottes in haar assortiment opgenomen.

Onderhoud

Schoonmaken

Hoe kan ik de trampoline het beste schoonmaken?
Het is uiteraard niet nodig om uw trampoline iedere week grondig schoon te boenen, maar om de goede kwaliteit van de trampoline te behouden, kan het zo nu en dan handig zijn om uw trampoline eens een wasbeurt te geven. Het doek van de trampoline en de afdekrand kunnen gewoon eenvoudig schoon worden gemaakt met koud water en een schone doek. Het is niet nodig om hier afwasmiddel, zeep, oplosmiddel of heet water bij te gebruiken. Dit gaat alleen maar ten koste van de kwaliteit.

Gebruikt u de trampoline een langere tijd niet? Zorg er dan voor dat u de trampoline ergens droog opbergt, of maak gebruik van een speciale afdekhoes. Op deze manier blijft uw trampoline evengoed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Vervangen

Hoe zorgt ik ervoor dat de kwaliteit het beste wordt behouden?
Wilt u ervoor zorgen dat uw trampoline zo lang mogelijk mee gaat? Dan is het verstandig om bepaalde onderdelen tijdig te vervangen. Dit zorgt er tevens voor dat de veiligheid van uw trampoline optimaal wordt behouden. Controleer de trampoline regelmatig op de volgende punten:

- De conditie van het frame. (Zijn de verbindingen nog goed?)
- De conditie van het doek. (Zijn er beschadigingen of is de spanning eraf?)
- De kwaliteit van de afdekranden (Zijn de randen nog heel en zonder beschadigingen?)
- Overige beschadigingen, gaten, scherpe uiteinden of scheuren

Het is van groot belang dat beschadigde onderdelen tijdig worden vervangen, om de veiligheid van uw kindje te kunnen waarborgen.

Skelters BERG

BERG skelters

Naast trampolines, staat BERG ook bekend om haar skelters van hoogwaardige kwaliteit. Een skelter van BERG is stevig, ziet er goed uit én zorgt bovendien voor jarenlang speelplezier. Reden genoeg dus om ook eens een kijkje te nemen in deze collectie skelters.

De skelters van Berg worden ontworpen met veiligheid als belangrijkste kernwaarde. Dit houdt in dat de skelters eerst uitvoerig worden getest door een onafhankelijke partij, voordat deze op de markt verschijnen. De materialen van de skelters voldoen bovendien stuk voor stuk aan de gestelde kwaliteitseisen. Meer over de BERG skelters leest u via onderstaande link.Van informatie over het merk, tot populaire modellen en van veiligheid naar een kijkje in het assortiment. Hier leest u alles over BERG!

Een greep uit de collectie van BERG: